Waarom makelaars vergelijken met Courta?

Consumenten hebben behoefte aan zekerheid bij het kiezen van een makelaar. Je wilt niets liever dan een goede makelaar die jou begeleidt naar een succesvolle woningtransactie, maar... welke makelaar moet je kiezen? De enige manier om jou daarbij te helpen, is ervoor te zorgen dat je goed kunt vergelijken.

Dit is precies de reden waarom wij Courta hebben bedacht. Wij streven ernaar dat je prijs en kwaliteit van makelaars nu eens echt goed kunt vergelijken. Door gebruik van slimme functionaliteiten, heb je eenvoudig en snel alle informatie voorhanden om de beste deal te sluiten. Ons doel is jou te helpen om een geschikte makelaar te vinden, zodat je grip krijgt op het slagen van jouw woningtransactie.

Wat is dan de toegevoegde waarde van Courta? Om jou hiervan te overtuigen, hebben wij de voordelen ten opzichte van andere (offerte)websites voor je op een rijtje gezet.

VoordelenCourtaOfferte websites
Consument bepaalt diensten i ja soms

Consument bepaalt diensten

Hoe fijn is het als je zelf kan bepalen welke dienstverlening jij nodig vindt voor de aan- of verkoop van een woning. Geen standaard makelaarspakket, maar zorgvuldig uitgekozen diensten die bepalen welke inspanningen jouw makelaar gaat leveren. Want als je zelf goed nadenkt over de dienstverlening van een makelaar dan wordt je slimmer en kritischer op de uitvoering van het aan- en verkoopproces. Pure meerwaarde voor de consument! Om die reden vinden wij dat bestaande (offerte)websites de consument niet echt verder helpen. Als consument kun je daar geen diensten selecteren. Wij van Courta doen dat anders, bij ons wordt je slimmer en krijg je inzicht in diensten en daaraan gekoppelde kostenindicaties.

Marktwerking zichtbaar i ja nee

Marktwerking zichtbaar

Iedere makelaar kan zich aanmelden op Courta en biedingen uitbrengen op aanvragen. De makelaars die actief zijn op Courta dragen in dat opzicht bij aan marktwerking. Per aanvraag is meteen inzichtelijk of er interesse uit de markt is en welke biedingen de makelaars uitbrengen. Courta heeft geen invloed op dit proces. Dit werkt anders dan bij de bestaande(offerte)websites, die bepalen immers zelf welke aangesloten makelaarskantoren een offerte mogen uitbrengen. Niet echt in het belang van de consument vinden wij.

Automatisch kosten vergelijken i ja nee

Automatisch kosten vergelijken

De consument anno 2017 wil graag automatisch kunnen filteren op kosten. Dit is een vast onderdeel bij toonaangevende vergelijkingssites. Momenteel is dit niet mogelijk binnen de makelaarsbranche, want er is geen platform die dit faciliteert. Met de komst van Courta, kun je straks wel automatisch kosten vergelijken door de toepassing van filters. Handig als je snel duidelijkheid wilt over de hoogte van de makelaarskosten.

Reviews beschikbaar i ja soms

Reviews beschikbaar

De meeste consumenten lezen reviews als zij overgaan tot een aankoop. Deze informatie mag dus in de ogen van Courta niet ontbreken als je makelaars wilt vergelijken. De huidige (offerte)websites tonen deze informatie niet, waardoor de kwaliteit van makelaars op die sites nog steeds niet duidelijk is.

Zelf makelaars uitnodigen i ja nee

Zelf makelaars uitnodigen

Ook bij dit onderdeel komt de vrijheid van de consument om keuzes te maken weer duidelijk naar voren. Uit het aanbod van geïnteresseerde makelaars kun je bij Courta zelf selecteren met wie je in gesprek gaat. Je wordt dus niet beperkt door een maximaal aantal offertes waar je uit kunt kiezen.

Direct communicatiekanaal makelaar i ja nee

Direct communicatiekanaal makelaar

Extra handig is de tool om meteen met geïnteresseerde makelaars een afspraak te plannen via de chat van Courta. Direct contact met de makelaar zorgt voor snelle communicatie en afstemming over afspraken, diensten en kosten.

Automatisch afspraken vastleggen i ja nee

Automatisch afspraken vastleggen

Het zou jammer zijn als de afspraken met een geschikte makelaar niet worden vastgelegd. Wij van Courta helpen je daarbij, door de afspraken over diensten en kosten contractueel vast te leggen. Dit zorgt ervoor dat je naderhand duidelijkheid hebt over de inspanningen die de makelaar jou gaat leveren. In dat opzicht kun je stellen dat het voorwerk voor het sluiten van de daadwerkelijke makelaarsovereenkomst al is geleverd en je niet te maken krijgt met vage offertes waar de inspanningen niet helder zijn omschreven.

Kortom, Courta is een nieuw, fris en gemakkelijk concept om makelaars te vergelijken. Bij ons staat de consument centraal, die wij slimmer, kritischer en bewuster willen maken op de zakelijke afspraken met de makelaar!

Hoe fijn is het als je zelf kan bepalen welke dienstverlening jij nodig vindt voor de aan- of verkoop van een woning.

Voordelen van Courta

  • Onafhankelijk
  • Geen kosten
  • Prijs én kwaliteit
  • Afspraken vastleggen
  • Kies zelf de makelaar die bij je past
1. Plaats een offerte aanvraag

1. Plaats een offerte aanvraag

Beantwoord enkele vragen en vertel ons wat voor makelaar je zoekt. Binnen enkele minuten heb jij je aanvraag geplaatst. Wij nemen daarna contact met je op om de aanvraag door te nemen en je wensen te bespreken.

2. Offertes ontvangen en bekijken

2. Offertes ontvangen en bekijken

Nadat je aanvraag is geplaatst, ontvang je van makelaars bij jou uit de buurt gerichte offertes die je eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Van de makelaars die het beste matchen met jouw aanvraag ontvang je binnen 1-3 werkdagen mogelijk een toelichtend telefoontje.

3. Courta offerte hulp

3. Courta offerte hulp

Na 3-5 werkdagen nemen we contact met je op om persoonlijk keuzeadvies te geven over de ontvangen offertes. Wij helpen jou de beste aanbieding voor jouw situatie te vinden.

© 2015-2019 Courta. Alle rechten voorbehouden.

Vergelijk en kies zelf uit het gehele aanbod aankoop- of verkoopmakelaars die bij jou passen.

© 2015-2019 Courta. Alle rechten voorbehouden.

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie